Tort de biscuiti cu două tipuri de cremă si glazură de ciocolată, simplu si delicios 

 

Ingrediente:
Un kilogram de biscuiti simpli, 250 g cremă de cacao, 250 ml lapte, o fiolă esentă de vanilie, 250 g cremă de cappuccino, 250 g ciocolată cu lapte, 2 lingurite de ulei, 100 g fulgi de migdale .
Ingrediente pentru crema de cappuccino :
4 gălbenusuri, 600ml lapte, 150g zahăr, 40g amidon, 25g făină, 3 plicuri de cappuccino, un praf de sare, 250g unt cu 85% grăsime
Ingrediente pentru crema de cacao :
4 ouă, 250 g de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 50 ml de lapte, 250 g de unt cu 85% grăsime, tinut la temperatura camerei, 50 gr de cacao .

 

Mod de preparare
Prepararea cremei de cacao. Intr-un bol metalic se bat  ouăle intregi amestecate cu zahărul, sarea si zahărul vanilat. După circa 5 minute de bătut cu telul, deasupra compozitiei se cerne cacaoa si se omogenizează bine. Nu vă ingrijorati dacă apar cocoloase de la cacao, acestea se vor desface cand crema incepe să se ingroasă. Dacă totusi răman cocoloase, se recomandă strecurarea cremei inainte de răcire, inainte să fie amestecată cu untul. Compozitia se toarnă intr-o oală si se pune la fiert la baine marie, timp in care se continuă să se amestece cu telul sau cu o spatulă dn silicon. La inceput cand crema se incălzeste,  devine mai lichidă, insă după 5-6 minute va incepe să se ingroase usor. Crema de cacao se ingroasă bine prin răcire. Separat se pune untul intr-un bol si se mixează pană devine spumos. Peste untul spumat se toarnă crema de cacao si se mixează circa 5 minute. Veti obtine o cremă netedă, lucioasă, si cremoasă. Se lasă crema să se răcească complet.
Prepararea cremei de cafea. Cafeaua si ness-ul se dizolvă in apă caldă. Gălbenusurile se mixează intr-un bol metalic adanc, impreună cu zahărul pană devin asemănătoare unei  creme. Se pune peste laptele , cafeaua dizolvată iar compozitia obtinută se pune la fiert la bain marie pană crema incepe să fiarbă. Este indicat să amestecati in continuu pană la punctul de fierbere pentru a nu se lipi de peretii vasului. După ce este fiartă se dă deoparte, se lasă să se răcească si după ce este suficient de rece se mixează impreună cu untul, pană se omogenizează bine toate ingredientele si obtinem o cremă fină.

Asamblarea tortului
Laptele se incălzeste putin si se amestecă cu esenta de vanilie. Se trec rapid unul cate unul biscuitii prin lapte si se ung cu crema de cacao, apoi se lipesc  in pătrate de cate 5 biscuiti. Se asează intr-o tavă cate 7 pătrate de biscuiti cu cremă, după cum urmează. Primul pătrat de bicuiti se pune in picioare, al doi-lea culcat si tot asa pană se termină randul. Ce de-al doi-lea rand de biscuiti se porneste invers, primul pătrat de biscuiti se pune culcat , altul  in picioare si se continuă pană se termină sirul de biscuiti. Biscuitii se invelesc in crema de cappuccino si peste  se toarnă ciocolata topită la bain marie cu 2 lingurite de ulei(uleiul va ajuta glazura să nu se intărească prea rau, astfel va fi usor de tăiat), ciocolata trebuie să fie usor răcită. Se decoreaza cu fulgii de migdale. Tortul se dă la rece circa 2-3 ore pană se inmoaie, sau peste noapte, apoi se poate tăia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

 0 Replies to “Tort de biscuiti cu două tipuri de cremă si glazură de ciocolată, simplu si delicios”