Retetă prăjitură “inghetată falsă”,arată foarte bine, gustul este divin si se prepara usor,Ingrediente pentru blat:

4 ouă,

4 linguri zahăr,

4 linguri apă,

6 linguri făină,

4 linguri cacao,

1 praf de copt,

esenta de rom .

Ingrediente pentru sirop :

100 ml apă,

50g zahăr,

1 fiolă de esentă de rom

Ingrediente pentru cremă :

4 gălbenusuri,

200 ml lapte,

250 gr unt,

2 linguri zahăr,

160 gr zahăr pudră vanilat,

2 linguri făină

Ingrediente pentru decor :

250 ml friscă,

50 gr ciocolată

Mod de preparare:

Se bat spumă albusurile, se adaugă zahărul vanilat si se mixează până se obtine o bezea tare si lucioasă. Se adaugă gălbenusurile si apa. Se amestecă cu o spatulă până se omogenizează compozitia. Se adauga făina in ploaie , praful de copt si cacao si se amestecă bine.

Compozitia obtinută se pune intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunea 25*35) . Se dă la cuptor la foc mediu, circa 25 de minute până se rumeneste.

Prepararea siropului: Apa se fierbe cu zahărul. Dupa ce s-a răcit se adaugă o fiolă de esentă de rom.

Prepararea cremei :

Se amestecă gălbenusurile cu 2 linguri de zahăr, cu făina in ploaie, se adaugă laptele si se pune la fiert pe baie de aburi până se ingroasă. Separat, se freacă untul cu zahărul pudră vanilat, si se adaugă la crema de gălbenusuri usor răcită. Se intinde crema pe blatul insiropat . Peste stratul de cremă se intinde uniform frisca si se rade deasupra ciocolată. Inainte de a fi tăiată se recomandă a se tine circa 1 oră la frigider.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit !0 Replies to “Retetă prăjitură “inghetată falsă”,arată foarte bine, gustul este divin si se prepara usor,”