Prăjitură ”Trandafir cu nucă”, inmiresmată si pretioasăIngrediente pentru aluat :
500 g făină,  un ou,  100 g margarină,  250 g zahăr,  un pliculet praf de copt,  100 ml lapte

Ingrediente pentru umplutură:
100 g unt cu 82% grăsime, 2 lingurite de cacao,    200 g nucă măcinata,  250 g zahăr pudră,  200 ml lapte,  coajă de la o lămâie, o fiolă esentă de rom

 Ingrediente pentru cremă:
un litru lapte,  2 pachete budincă de vanilie,  250 g zahăr,  250 g margarină,  2 linguri zahăr pudră, o fiolă esentă de vanilie

Mod de preparare
Preparare umpluturii de nucă.  Laptele amestecat cu zahărul si margarina,apoi  se pun la fiert . Cand laptele dă in clocot se adaugă nuca măcinată, esenta de rom  si cacaoa. Se lasă compozitia la fiert si se amestecă pană incepe să se ingroase. Se adaugă coaja de lămaie rasă, se amestecă bine si se lasă compozitia să se răcească.

Prepararea aluatului. Margarina la temperatura camerei se freacă cu zahărul pudră. Se adaugă oul, laptele si făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă  bine pană compozitia incepe să se ingroase , apoi se frămantă cu mana pană se obtine un aluat care se desprinde de pe vas si se poate intinde . Aluatul obtinut se imparte in 6 părti egale. Două dintre  bucăti se intind in foaie subtire , după forma tăvii in care se coace prăjitura ( o tavă cu dimensiunea de 33×24 cm ) . Foile se coc pe dosul tăvii circa 15-20 de minute fiecare. Restul de  4 bucăti de aluat se intend in foaie subtire după aceasi  mărime cu tava si se ung cu umplutura de nucă . Se ruleaza ca pentru ruladă, se pun distantate in tavă fiindcă la copt ele cresc,  se asează intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul incălzit la 180 ˚, circa 30-35 de minute, pană se rumenesc. După ce s-au copt se lasă să se răcească.

Preparare cremei. Se amestecă praful de budincă cu zahărul , se adaugă peste praf amestecand continuu  laptele, apoi se pune compozitia  la fiert, amestecand  pană se ingroasă . Budinca se ia de pe foc,se adaugv esenta de vanilie, se amestecă bine si se  lasă la răcit.Cand este suficient de rece se amestecă cu untul frecat cu 2 linguri zahăr si se mixează pană se obtine o cremă fină.

Asamblare prăjiturii
Pe un platou se pune o foaie dintre cele coapte pe dosul tăvii , apoi  se unge cu 1/2 din crema de budincă. Peste crema de budincă se pun cele 4 rulade coapte, fără să le dezlipiti. Peste cele patru rulouri se pune restul de cremă, se intinde uniform şi se acoperă cu cealaltă foaie . Deasupra se pune  un fund din lemn, care să preseze usor prăjitura si se lasă prăjitura la rece pană a doua zi, apoi se poate portiona.

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook

 0 Replies to “Prăjitură ”Trandafir cu nucă”, inmiresmată si pretioasă”