Prăjitură Semilună, iubita prăjitură a copilăriei. Vă mai amintiti de ea?Ingrediente:
4 oua,

50 gr unt,

12 linguri zahăr,

12 linguri ulei,

12 linguri lapte,

15 linguri făină,

o lingurită esenta vanilie,

1 praf sare,

1 lingurită cacao neagră + 1 lingură apă,

1 plic praf de copt,

100 gr nucă măruntită.

Mod de preparare

Untul , uleiul si ouăle vor trebui să fie la temperatura camerei. Se pune  untul intr-un vas, se adauga 12 linguri cu zahăr si se mixează până se topeste tot zahărul, apoi se adauga uleiul si se continua mixarea. Se sparg ouăle se separă albusurile de gălbenusuri. Peste untul frecat se pune zahăr, pe rând, gălbenusurile , laptele căldut si amestecăm.

După ce incorporăm gălbenusurile, se pune in compozitie coaja de lămâie rasă si două-trei lingurite cu esentă, se adaugă  făina amestecată cu praful de copt si amestecăm totul până se obtine un aluat destul de consistent. Intr-un alt vas, se bat spumă albusurile cu un praf de sare.

După ce spuma de albusuri se intăreste, se toarnă in compozitia prăjiturii si se amestecă cu o spatulă . Se toarnă compozitia prăjiturii in tavă, se nivelează si se presară uniform deasupra nuca măcinată. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace prăjitura la foc mediu timp de aproximativ 40 de minute.

După ce scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm la răcit si incepem să-i dăm forma de semilună (folosind formele de inox care se găsesc in comert).

La sfârsit, prajiturile in formă de semilună pot fi pudrate cu zahăr.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!0 Replies to “Prăjitură Semilună, iubita prăjitură a copilăriei. Vă mai amintiti de ea?”