Prăjitură Orhideea, culoare si savoare intr-un dulce unic si specialIngrediente pentru blat:
6 albusuri, 200gr de zahar, 100gr mac,100gr nucă de cocos, 5 linguri de făină, un plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:
200 ml lapte, 150gr zahăr, un zahăr vanilat, 3 linguri făină, 4 gălbenusuri, 200gr unt

Ingrediente pentru crema de ness:
6 gălbenusuri, 200g zahăr, 3 lingurite ness, 3 foi de gelatină, 500g friscă lichidă

Alte ingrediente necesare:
150 g ciocolata neagra si 150 g ciocolata alba, 2 linguri de ulei, 10 linguri de friscă lichidă

Mod de preparare
Prepararea blatului. Albusurile se mixează spumă impreună cu zahărul. In compozitie se adaugă macul si nuca de cocos, apoi se amestecă bine ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt si se adaugă peste compozitie. Se omogenizează bine , iar compozitia obtinută se toarnaă intr-o tavă cu dimensiunea de 24×30 cm tapetată cu hartie de copt. Se coace circa 25-30 de minute in cuptorul incins la 180˚. După ce este copt se scoate din tavă si se lasă la răcit pe un grătar.
Prepararea cremei de vanilie. Gălbenusurile se freacă cu 150gr zahăr si cu  zahărul vanilat, pană devin spumoase. Peste compozitie se adaugă 3 linguri de făină si se amestecă bine. Se toarnă  laptele si se pune compozitia la fiert, avand grijă să amestecati in cremă pană se ingroasă. După ce este suficient de groasă se  pune la răcit. Untul se mixează spumă si se adaugă peste cremă, apoi se mai mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.
Prepararea cremei de ness. Gălbenusurile se pun intr-o crăticioară, impreună cu zahărul, si se pun la bain-marie. Se amestecă pană se topeste complet zahărul, apoi se adaugă ness-ul. Gelatina se pune circa 5 minute in apă rece, se strang in mană foile pentru a scurge apa, apoi se incorporează in compozitia aflată la bain marie si se amestecă bine, panv se obtine o cremă legată . Compozitia cu ness se lasă să se răcească. Frisca de mixează pană se intăreste bine si se adaugă peste compozitia de ness, apoi se mixează circa 2-3 minute. Crema obtinută se pune la frigider, pentru a se intări usor.

Ciocolata albă se rupe bucătele si se pune la topit la bain marie impreună cu o lingură de ulei si 5 linguri de friscă lichidă. Se amestecă pană se topeste de tot, apoi se lasă vasul la răcorit.
Ciocolata neagră se rupe bucătele si se pune la topit la bain marie impreună cu o lingură de ulei si 5 linguri de friscă lichidă. Se amestecă pană se topeste de tot apoi se lasă vasul la răcorit.
Asamblarea prăjiturii:
Pe un platou intins se pune foaie de blat. Peste ea se intinde in strat gros crema de vanilie răcită si se nivelează uniform. Peste crema de vanilie se nivelează uniform crema de ness.
Se toarnă cu grijă ciocolata albă topită si răcorită, apoi se toarnă ciocolata neagră. Cu ajutorul unui pai pentru frigărui se trasează linii decorative pe toată suprafata prăjiturii.
Prăjitura se dă la rece circa 2 ore apoi se poate portiona cu un cutit ascutit.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!0 Replies to “Prăjitură Orhideea, culoare si savoare intr-un dulce unic si special”