Prăjitură ORA 12. O prăjitură economică si in acelasi timp delicioasă.Fotografiile apartin doamnei Isabela Condrea din Dorohoi
Ingrediente pentru blat :
6 ouă, 180 gr zahăr, 150 gr făină, 35 gr cacao, 35 ml lapte, 35 ml ulei, un plic praf de copt
Ingrediente pentru sirop :
200 gr zahăr, 50 gr miere, 400 ml apă, 30 ml esenţă rom,
Ingrediente pentru glazură :
300 gr ciocolată menaj, 60 gr unt
Ingrediente pentru decor :
400 ml frişcă lichidă, un întăritor pentru frişcă, 30 gr cacao

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Ouăle se mixează spumă si se toarnă peste ele treptat zahărul continuand mixarea. Apoi se adaugă in fir subtire uleiul, făina amestecată cu praful de copt, laptele, si se omogenizează bine toate ingredientele. Compoziţia obtinută se  toarnă într-o tavă  de 20x30cm, unsă cu unt si tapetata cu hârtie de copt. Se dă prăjitura la copt circa 25-30 de minute in cuptorul incins la 180˚ grade. După ce este copt, blatul se  lasă la răcit in tavă.

Prepararea siropului:

 Intr-o oală se pun 2 linguri apă  cu zahar şi se lasă să fiarbă la foc mic până se topeşte tot zahărul. Se opreste focul si se adaugă in compozitia caldă mierea şi esenţa de rom , se  amestecă bine şi se lasă să se răcească complet .
Blatul se scoate din tavă si se taie în pătrăţele egale,  care vor fi insiropate  cu ajutorul unei linguri . Prepararea glazurii. Intr-un bol metallic se pune ciocolata împreună cu untul si se topesc la bain-marie, amestecand continuu.

Asamblarea prăjiturii
Blatul tăiat se asează pe o tavă şi cu ajutorul unei linguri se glazurează fiecare bucată. Frişca se mixează , se adăugă peste ea întăritorul , si se amestecă până se intăreste . Se pun intr-un bol două linguri de frişcă , se adăugă peste cacao cernută , se amestecă şi se adăugă treptat şi restul de frişcă obţinută . Se pune într-un poş şi se ornează fiecare pătrat Se poate decora cu puţină ciocolată rasă . Se tine prăkitura la frigider pentru o circa o oră , apoi o putem servi.

 

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
Comenteaza prin Facebook

 0 Replies to “Prăjitură ORA 12. O prăjitură economică si in acelasi timp delicioasă.”