Prajitură Napoleon sau Mille-feuille, există mai multe variante de preparare, gustul este la fel,merită incercatăIngrediente pentru foi:

1 pachet de aluat pentru foietaj, 2 gălbenusuri, 2 linguri zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 2 pachete budincă de vanilie, 200 g friscă, coaja de la 1 lămâie, zahăr pudrăIngrediente pentru glazura Royal Icing :
300 g zahăr pudră , 1 pahar cu apă

Mod de preparare pentru foi:
Intr-o tavă cu hârtie de copt se asează prima foaie de aluat foitaj, se dă la cuptorul incins in prealabil la 180˚, circa 18 minute. Se scoate tava, si se unge foaia cu un gălbenus bătut si se dă din nou tava la cuptor până când se rumeneste foaia. Se continuă la fel cu fiecare foaie. Foile trebuiesc lăsate la răcit inainte să fie pudrate cu zahăr.

Prepararea cremei. Se prepară plicurile cu budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, se lasă la răcorit si se amestecă cu friscă bătută.

Asamblarea prăjiturii
Se intinde budinca peste prima foaie de blat, apoi se presară coaja de lămâie. Se asează in continuare foi si cremă până la terminarea ingredientelor. Peste ultima foaie se intinde budinca, se sfarâmă o foaie din cele coapte, in firmituri care sunt presărate peste foile umplute.

Prepararea glazurii: zahărul pudră se cerne, se amestecă cu putină apă, se pune la fiert, amestecati bine si adăugati doar dacă este nevoie apă in timpul fierberii. Trebuie să obtineti o glazură care să poată fi intinsă pe foaie, se intinde cu ajutorul unui cutit lat. Deasupra ultimei foi presărate cu budincă si firmituri din foietaj , se pune glazura. Peste glazură se intinde cu ajutorul posului, dungi orizontale de finetti. Cu ajutorul varfului unei scobitori se trece prin glazura si perpendicular pe dungile de finetti, o dată in jos apoi va intoarceti in sus si tot asa pana la capăt. Inainte de a fi servita prăjitura se tine la rece circa 2-3 ore.

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
Comenteaza prin Facebook0 Replies to “Prajitură Napoleon sau Mille-feuille, există mai multe variante de preparare, gustul este la fel,merită incercată”