Prăjitură cu prune si bezea meringue, apetisantă si gustoasăIngrediente pentru blat:

200 g unt la temperatura camerei ,

6 gălbenușuri medii de ou la temperatura camerei,

1/2 ceasca de zahăr pentru glazură ,

250 gr de faina,

0 lingurita de praf de copt,

o lingurita extract de vanilie

Ingrediente pentru umplutură :

o jumătate de kilogram de prune,

5 linguri de zahăr,

o lingurita de scortisoară,

100 gr de nuci zdrobite

Ingrediente pentru bezeaua meringue:

6 albusuri de ou la temperatura camerei,

vârf de cuțit de sare,

6 linguri de zahăr de glazură (nu înlocuiți cu zahăr obișnuit),

o fiola cu esenta de vanilie

Modalitate de preparare

Pentru blat: ​​amestecați făina cu praful de copt. Cu ajutorul unui mixer de mână bateți untul și zahărul timp de 2 minute, până când untul este cremos, și neted. Adăugați ouăle, unul câte unulși amestecați până când sunt complet încorporate. Adăugati amestecul de făină și amestecati până se obține un aluat moale care este ușor lipicios cu mâna.

Pentru bezeaua meringue.

Se mixează ouăle cu un vârf de sare până când se spumează. Adăugați zahărul puțin câte puțin și bateți timp de aproximativ 15 minute, până când obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugati nucile, zahărul și scorțisoara și se lasă deoparte.
Prunele se spală, se taie pe jumătate si se scot samburii. Turnati blatul intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt.

Răspândiți deasupra blatului prunele pentru a acoperi intreaga suprafată a tăvii, apoi presărați nucile amestecate cu scorțișoară și zahăr. Preîncălziți cuptorul la 150 ° C. Prăjitura se dă la copt pentru circa 20 -25 de minute, pană trece testul scobitorii. Cand este gata se scoate din cuptor se lasă la răcit si cand este rece se nivelează cu bezeaua meringue. Folositi o tortă de bucatarie si ardeti bezeaua la suprafată. Dacă nu aveti tortă, puteti pune prăjitura acoperită cu bezea pentru 1-2 minute la 250C pentru a rumeni bezeaua.

Notă: Coacerea unei bezele meringue poate fi destul de complicată. Asigurați-vă că nu deschideți cuptorul pentru primele  minute și dacă nu este rumentită la suprafată se mai lasă 2 minute si verificați cuptorul pentru a vă asigura că nu arde.

Lăsați să se răcească complet în foaia de copt înainte de a le îndepărta și tăia. Scoateți din foaia de copt și folosiți un cuțit ascuțit, înmuiat în apă rece pentru a tăia atunci când este gata de servire. Continuați să scufundați de fiecare dată când efectuați o nouă tăiere.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

 0 Replies to “Prăjitură cu prune si bezea meringue, apetisantă si gustoasă”