Prăjitură cu iaurt si piersici , rapidă si foarte gustoasă5 ouă, 200 gr iaurt, 100 ml ulei, 100 gr zahăr, 250 gr făină ,un plic zahăr vanilat, un plic praf de copt 5g, un praf de sare, 6 piersici mari, o fiolă esentă de vanilie .

Pentru decor :

zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:

 

Prăjitură cu iaurt și piersici

Prăjitură cu iaurt si piersiciIngrediente:5 ouă, 200 gr iaurt, 100 ml ulei, 200 gr zahăr, 220 gr făină ,1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 6 piersici mari .Pentru decor : zahăr pudră vanilat.Modalitate de preparareAlbusurile se bat spumă, se adaugă zahărul si se mixează pană se dizolvă zahărul. Separat se mixează pentru aproximativ un minut, uleiul, gălbenusurile, praful de sare, praful de copt stins in zeama de lamaie, vanilia si iaurtul. Compozitia de albus si gălbenus se amestecă usor. Se adaugă făina in ploaie si se amestecă pană se incorporează bine toate ingredientele. Compozitia obtinută se imparte in 2, se toarnă o parte intr-o tavă tapetată rotunda cu diamentul de 28cm, tapetata cu hartie de copt. Piersicile se spală, se indepărtează samburii si se taie bucătele subtiri.Deasupra compozitiei turnate se asează de jur imprejur un strat de piersici(pentru a nu se scufunda in aluat piersicile tăiate se trec prin făină), se toarnă restul de compozitie si iar un strat de piersici. Prăjitura se coace in cuptorul incins la 180°C pentru aproximativ 35-40 min. Se face testul scobitorii pentru a fi siguri ca este suficient de coaptă.Se portionează si se pudrează cu zahăr vanilat. Prăjitura se poate face cu orice tip de fructe (mere, caise, pere, nectarine).Va dorim poftă bună.

Publicată de Cele mai delicioase pe 25 Februarie 2018

Albusurile se mixează spumă, se adaugă treptat zahărul si se mixează pană se dizolvă zahărul. Separat se mixează pentru aproximativ un minut,  uleiul, gălbenusurile, praful de sare, praful de copt stins in zeama de lămaie, esenta de vanilie si iaurtul.

Peste compozitia de albus se toarna compozitia de gălbenus si se amestecă usor. Se adaugă făina in ploaie si se amestecă pană se incorporează bine toate ingredientele.

Compozitia obtinută se imparte in 2, se toarnă o parte intr-o tavă tapetată rotunda cu diamentul de 28cm, tapetata cu hartie de copt. Piersicile se spală, se indepărtează samburii si se taie bucătele subtiri .

Deasupra compozitiei turnate se asează de jur imprejur un strat de piersici(pentru a nu se scufunda in aluat piersicile tăiate se trec prin făină), se toarnă restul de compozitie si iar un strat de piersici.

Prăjitura se coace in cuptorul incins la 180°C pentru aproximativ 35-40 min. Se face testul scobitorii pentru a fi siguri ca este suficient de coaptă.

Se portionează si se pudrează cu zahăr vanilat. Prăjitura se poate face cu orice tip de fructe (mere, caise, pere, nectarine) .

Va dorim poftă bună si spor la gătit !