Prăjitură Albă ca zăpada, reteta bunicii, un gust divin ce nu poate fi uitatIngrediente pentru foi :

10 linguri de lapte,

10 linguri de zahăr,

10 linguri de ulei,

1 lingurită amoniac stins in otet,

2 ouă,

un praf de sare,

făina cât cuprinde

Ingrediente pentru cremă:

1 litru lapte,

8 linguri de făină,

6 linguri de zahăr,

zeama si coaja de la o lămâie,

o esentă de vanilie sau rom,

200 g unt.

Mod de preparare pentru aluat

Zahărul se dizolvă in lapte, se adaugă in compozitie pe rand ouăle , sarea, uleiul, amoniacul si se mixează bine toate ingredientele. Se presara făina in ploaie si se frământă cu mana până se obtine un aluat suficient de tare, incât să se poată intinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tavii folosite ).

Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină circa 15 minute fiecare.

Mod de preparare al cremei

Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece si zahărul. Se pune la fiert laptele rămas impreună cu coaja de lămâie. Când laptele dă in fiert se adaugă toata compozitia de lapte rece cu făină, amestecând continuu până ce incepe din nou să fiarbă. Se lasă să fiarbă până cand compozitia se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas, apoi se lasă la racit .

Când crema este incă caldă, se adaugă untul taiat cubulete, se adaugă zeama de lămâie, esenta de vanilie , si se mixează 2-3 minute până se omogenizează bine toate ingredientele si obtinem o crema fina.

Asamblarea prăjiturii:

Se pune o foaie in tavă si se repartizează uniform cu o spatula crema,apoi iar o foaie si tot asa până se termină toate foile si crema. Se lasă prajitura la rece, in frigider până a doua zi când poate fi tăiată.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!0 Replies to “Prăjitură Albă ca zăpada, reteta bunicii, un gust divin ce nu poate fi uitat”