Nu Am Mai Vazut Asa Ceva. Cum Sa Faci O Paine DeosebitaIn bucatarie ai nevoie de creativitate. Daca ai inspiratie rezultatele vor fi pe masura si ii vei surprinde mereu pe cei care-ti vor gusta mancarea. O bucatareasa ne invata astazi cum sa facem o paine care sa rivalizeze cu un pepene rosu. Chiar şi seminţele negre vor fi prezente în mijlocului ineditei pâini.

Cum fabricam faimoasa “paine-pepene rosup” ?

Aluatul din care este făcută această pâine este unul clasic: faină, o cană de lapte, puţin unt, drojdie, un ou, o ceşcuţă de zahăr şi sare. După ce ingredientele au fost amestecate, aluatul trebuie să capete o textură uşor moale pentru a primi ingredientele surpriza coloranţii alimentari naturali.

Deoarece avem nevoie de aluat în trei culori, îl vom împărţi în trei boluri diferite, ţinând cont să lăsăm în primele două o canitate mai mică decât în al treilea. Pentru a obţine miezul, vom pune pe rând o picătură de colorant roz şi apoi o picătură de colorant roşu în bolul cu cea mai mare cantitate de aluat, alături de o ceşcuţă de stafide. Pentru a obţine “coaja pepenelui”, mai adaugăm o picătură de culoare verde în oricare din cele două boluri rămase.

Odată amestecate până la omogenizare, frământam aluaturile cu făină pentru a căpăta consistenţă. Fiecare aluat astfel format va fi pus la crescut pentru ca drojdia să îşi producă efectul.

Continuarea retetei o puteti vedea in video. Va invitam sa comentati mai jos: