Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapidă si răcoroasăIngrediente pentru blat: 

200g biscuiți cu alune, vanilie sau ciocolată,

100 g unt.

Ingrediente pentru cremă:

3 ouă întregi,

3 pliculeţe zahăr vanilat,

4 linguri zahăr tos,

3 fiole cu esenţa de vanilie,

1 plic gelatină,

250g cremă de brânză (mascarpone),

150 ml frişcă lichidă,

100g zmeură boabe.

Ingrediente pentru glazură:

500 g zmeură și căpșuni,

4 linguri de zahăr,

100 ml apă,

1 plic Tort Gelee roşu.

Mod de preparare:

Prepararea cremei.

Se pune la hidratat plicul de gelatină in  100 ml apă rece  . Cele 3 ouă se mixează cu zahărul vanilat, zahărul tos şi esenţa de vanilie, apoi se pun la fiert la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă crema. Se da deoparte  şi se amestecă cu gelatina până la uniformizare completă. Se adaugă in crema si cremă de brânză şi se mixează, până se obţine o cremă compactă . Separat se bate frişca pană devine tare, se amestecă frişca şi crema de brânză cu o lingură, se adaugv boanele de zmeură şi  se dă crema la rece.

Formarea blatului.

Biscuiții se fărâmițeză in robotul de bucătărie și se amestecă cu untul topit. Într-o tavă  rotundă(de tort) cu diametrul de 25cm, se pune acest amestec și se presează cu o lingură pentru a forma blatul. Se lasă la rece circa o jumătate de oră , apoi se adaugă crema de brânză şi se uniformizează.

Prepararea glazurii : zmeura și căpșunile, apa şi zahărul se pun la fiert şi se lasă pe foc până scade puţin sucul. Se adaugă un plic de Tort Gelee şi se amestecă circa 1 minut. Se lasă la răcit 5-6 minute şi apoi se toarnă in zig zag peste prăjitură. Glazura ar trebui să se întărească instant. Prăjitura trebuie să stea minim două ore la frigider înainte de a o tăia.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!0 Replies to “Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapidă si răcoroasă”